OVERGEWICHT

Overgewicht en obesitas komt steeds meer voor. Bijna 44% van alle Nederlanders heeft overgewicht (BMI>25) en ruim 12% heeft obesitas (BMI>30). Natuurlijk speelt leefstijl een belangrijke rol. Maar niet alles heb je zelf in de hand, zoals gewichtstoename door het gebruik van medicatie, door stress of emotie-eten.

Er komt daarbij steeds meer bewijs dat insulineresistentie ook een rol speelt bij het ontstaan van overgewicht en obesitas.

Het kan leiden tot onder andere diabetes, hoge bloeddruk en een te hoog cholesterolgehalte. En dus is het belangrijk om een gezond(er) gewicht na te streven. Gezonde voeding speelt daarbij een grote rol.

 

Dieetbehandeling

Ieder mens is anders. Afhankelijk van je leeftijd, leefstijl en medische situatie kan de behoefte voor jouw lijf heel anders zijn dan dat van een ander. Dat geldt ook voor de valkuilen die je wellicht al tegen gekomen bent in eerdere pogingen tot afvallen.

Wat er nodig is voor jou om in gewicht te gaan dalen, is dus iets wat persoonlijk bekeken moet worden.

Naomi zet samen met jou je eetgewoonten en je valkuilen op een rijtje, en maakt een passend plan van aanpak. Met als bedoeling dat je op een haalbare manier kunt werken aan je gewicht. Én: je resultaat vast kunt houden op de lange termijn.

Het uitgangspunt is het gedachtengoed van Puur Gezond, wat staat voor puur eten en in balans zijn (in je eetpatroon én je gewicht) op een natuurlijke manier. De Puur Gezond Piramide vat dit mooi samen en wordt veelvuldig gebruikt in de praktijk. 

 

 

Contact