Naomi

In 2006 heb ik de HBO-opleiding 'Voeding en Diëtetiek' aan de HAN in Nijmegen afgerond.

Na een tijdje werkervaring op doen ben ik in januari 2008 gestart met een praktijk als vrijgevestigde diëtist.

 

Ik ben lid van/ingeschreven bij de volgende organisaties:

  • Kwaliteitsregister Paramedici (KP)
  • Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD)
  • VIE-netwerk (Voedings Interventie Eetstoornissen)
  • Puur Gezond

Aandachtsgebieden

 

Specialisatie: Eetstoornissen, eetproblemen, emotie-eten

Mijn interesse heeft altijd gelegen bij de ware reden achter verstoord eetgedrag, zoals overeten of juist níet eten. Wat zorgt ervoor dat iemand dolgraag een ander, gezonder eetpatroon wil, maar zich tegelijkertijd zó vast houdt aan dit eetgedrag? Welke (onbewuste) belemmeringen gaan er schuil? Hoe kan ik als diëtist iemand helpen om dit te ontdekken in zichzelf? En hoe kan ik iemand helpen weer compassie te hebben met zichzelf, los te laten, en weer in balans te zijn?

Vanuit deze interesse ben ik me sinds 2010 verder gaan verdiepen en scholen in de richting van eetstoornissen en emotie-eten. Naast 1,5 jaar studie aan de academie voor Haptonomie staat er inmiddels een hele lijst scholingen op mijn CV en wordt mijn ervaring in het begeleiden van mensen met eetproblemen steeds groter.

Ik ben aangesloten bij het netwerk van eetstoornis-diëtisten (VIE),  ben sinds 2014 'Uit de ban van emotie-eten' Coach en heb in 2018/2019 twee mooie opleidingen rondom Voice Dialogue gevolgd. De Psychologie van de ikken is daarvan het uitgangspunt. Ik bied sinds kort 'ken je ikken'-sessies aan. Dat kan een onderdeel zijn van de dieetbehandeling, maar is ook los daarvan mogelijk.

Naast mijn spreekuren ben ik vanaf maart 2019 werkzaam bij Team Eetstoornissen van GGZ Breburg.  Daar ben ik als diëtist betrokken bij de deeltijdbehandeling in Tilburg.

 

Andere onderwerpen waar ik me de afgelopen jaren verder in verdiept en geschoold heb:

 

Ondervoeding

Ondervoeding is een risico voor iemand die snel afvalt. Vaak gebeurt dat onbedoeld bij ernstige of langdurige ziekte. Maar ook als gewichtsverlies wél het doel is, kan er een risico op ondervoeding ontstaan. Denk daarbij aan snel afvallen door een eetstoornis, na een maagverkleinende operatie of het volgen van een crash-dieet. Spiermassaverlies kan erg snel gaan. Het is belangrijk om een goed passend dieetadvies te krijgen wat bijdraagt aan het herstel van de voedingstoestand (en dus de spiermassa).  

Bariatrie

Het komt in de laatste jaren steeds meer voor dat mensen met (morbide) obesitas zich aanmelden bij een Obesitaskliniek voor een maag verkleinende operatie. Gedurende de screening hiervoor blijkt regelmatig dat er eerst een voortraject nodig is bij een diëtist.  Omdat deze vraag steeds vaker aan mij gesteld werd, heb ik me hier verder in verdiept.

In zo'n voortraject wordt o.a. gewerkt aan: de opbouw van een goede regelmaat, rustig(er) leren eten, bewuster om leren gaan met product keuze en extra's, volwaardiger eten en het verbeteren van kennis over wat een lichaam nodig heeft (ook na een operatie). Als er niet eerder een lijnpoging is gedaan (onder begeleiding), wordt ook gevraagd om in dit voortraject enkele kilo's af te vallen.  Gemiddeld duurt een voortraject 6 - 9 maanden.

 

Contact