Naomi

In 2006 heb ik de HBO-opleiding 'Voeding en Diëtetiek' aan de HAN in Nijmegen afgerond.

Na een tijdje werkervaring op doen ben ik in januari 2008 gestart met een praktijk als vrijgevestigde diëtist.

Ik ben lid van/ingeschreven bij de volgende organisaties:

  • Kwaliteitsregister Paramedici (KP)
  • Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD)
  • Artiva (netwerk ‘uit de ban van emotie-eten’)
  • VIE-netwerk (Voedings Interventie Eetstoornissen)

Aandachtsgebieden

 

Specialisatie: Eetstoornissen, eetproblemen, emotie-eten

Mijn interesse heeft altijd gelegen bij de ware reden achter verstoord eetgedrag, zoals overeten of juist níet eten. Wat zorgt ervoor dat iemand dolgraag een ander, gezonder eetpatroon wil, maar zich tegelijkertijd zó vast houdt aan dit eetgedrag? Welke (onbewuste) belemmeringen gaan er schuil? Hoe kan ik als diëtist iemand helpen om dit te ontdekken in zichzelf? En hoe kan ik iemand helpen weer compassie te hebben met zichzelf, los te laten, en weer in balans te zijn?

Vanuit deze interesse ben ik me sinds 2010 verder gaan verdiepen en scholen in de richting van eetstoornissen en emotie-eten. Naast 1,5 jaar studie aan de academie voor Haptonomie staat er inmiddels een hele lijst scholingen op mijn CV en wordt mijn ervaring in het begeleiden van mensen met eetproblemen steeds groter.

Ik ben aangesloten bij het netwerk van eetstoornis-diëtisten (VIE),  mag me sinds 2014 'Uit de ban van emotie-eten' Coach noemen en ben in 2018 opgeleid tot Voice Dialogue-coach. De Psychologie van de ikken is daarvan het uitgangspunt. Ik bied sinds kort 'ken je ikken'-sessies aan. Dat kan een onderdeel zijn van de dieetbehandeling, maar is ook los daarvan mogelijk.

 

Andere onderwerpen waar ik me de afgelopen jaren verder in verdiept en geschoold heb:

Koolhydraatbeperking bij Diabetes Mellitus type 2

Dit vraagt om een advies op maat. Het verschilt namelijk enorm per persoon hoe streng de koolhydraten beperkt moeten worden voor een goed resultaat. Ik vind het belangrijk dat een diabeet een haalbaar dieet heeft, zodat het op de lange termijn vol te houden is. Én de resultaten zo lang mogelijk behouden blijven.

Ondervoeding

Ondervoeding komt steeds meer voor onder ouderen, maar is ook een risico voor iemand die ernstig of langdurig ziek is. Spiermassaverlies kan erg snel gaan. Het is belangrijk om een goed passend dieetadvies te krijgen wat bijdraagt aan het herstel van de voedingstoestand.

Contact