EMOTIE-ETEN

Vicieuze Cirkel

 

Gewichtsverlies valt niet altijd mee. Eigenlijk weet bijna iedereen wel wat een gezond eetpatroon is. En misschien eet je een groot deel van de dag ook wel gezond en bewust. Maar misschien zijn er ook situaties waarbij je je eetgedrag ineens niet meer onder controle hebt. Of je merkt dat je naar eten grijpt op momenten van vermoeidheid, verveling, blijdschap, frustratie, verdriet of omdat je wel iets verdiend hebt na een lange werkdag.

 

Op die momenten ben je niet meer de baas over je eetgedrag. Iets lijkt de leiding overgenomen te hebben. En hoe boos je ook bent op jezelf als je tóch weer te veel gegeten hebt, en hoe je je ook voorneemt om dat de volgende keer echt niet meer te doen, toch gebeurt het je telkens weer.

Het is een vicieuze cirkel waarin je gevangen zit, en het lijkt bijna onmogelijk om die te doorbreken…

 

Wat heeft Naomi te bieden?

Emotie-eten, het woord zegt het eigenlijk al, heeft alles te maken met gevoelens en gedachten. Deze gevoelens en gedachten komen uit niemand anders voort dan uit jezelf. Tijdens de behandeling gaan we op zoek naar die gevoelens en gedachten die van invloed zijn op je eetgedrag. Dat kan heel confronterend en eng zijn, maar het is tegelijkertijd ook bevrijdend. Door je gedachten en angsten recht aan te kijken kun je namelijk de leiding weer over nemen!

Op het moment dat jouw échte ik weer aan het roer staat is er alle ruimte om te bouwen aan een gezond eetpatroon. Je leert voelen waar je nu écht behoefte aan hebt als je neigt naar eten zonder dat je lichaam daar om vraagt. En je leert hoe je daarmee om kunt gaan.

Onmogelijk is het dus zeker niet, maar het kan wel heel spannend zijn!

Naomi ondersteunt en begeleidt je in dit proces.

Durf jij de sprong te maken?

 

Uit de ban van emotie-eten

Naomi is vanaf 2014 gecertificeerd ‘uit de ban van emotie-eten’- coach.

Ze werkt regelmatig met oefeningen uit het boek ‘uit de ban van emotie-eten’ van Joanna Kortink. Daarbij wordt gebruik gemaakt van oefeningen die o.a. geïnspireerd zijn op mindfulness en haptonomie.

 

 

De Psychologie van de ikken

In 2018 en 2019 heeft Naomi twee opleidingen gedaan over Voice Dialogue: een basisopleiding en de master ‘Oog in oog met kwetsbaarheid’

Met deze methode leer je de verschillende kanten (ikken) in jou, die van invloed zijn op een bepaalde situatie, (beter) kennen.

Dat kan heel verhelderend werken, en daarmee ruimte bieden voor verandering.

Lees hier meer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact