EETSTOORNISSEN

Er bestaan verschillende soorten eetstoornissen:


–   Anorexia nervosa
–   Boulimia nervosa
–   Binge Eating Disorder (BED)
–   Eetstoornis NAO (niet anders omschreven)


Daarbuiten bestaat er nog een heel scala aan problemen rond eetgedrag en gewicht die niet onder deze diagnosen vallen, maar die wel degelijk van grote invloed kunnen zijn op het dagelijks leven. Het hoeft natuurlijk niet, maar deze problemen kunnen op den duur uitgroeien tot een eetstoornis.


Naomi is eetstoornisdiëtist. Ze heeft achtergrondkennis van zowel het lichamelijke als het geestelijke deel van deze eetproblemen en weet wat de mogelijkheden én moeilijkheden zijn op de weg naar herstel. Ze is de deskundige die je kan begeleiden om weer in balans te komen met je eetgedrag, lichaamsbeeld, gewicht en alle gedachten en gevoelens daar omheen.


Dieetbehandeling


Het weer volwaardig en ‘normaal’ leren eten en het streven naar een gezond gewicht zijn belangrijke aandachtspunten, maar dat is niet het enige wat in de behandeling aan bod komt.


Begeleiding naar bewustwording ; onderzoeken van gedachten, gevoelens en angsten rond het eetgedrag en het gewicht ; stimuleren tot het zelf nemen van een besluit, waar kies je voor? ; wat is je doel? ; weer leren vertrouwen op je lichaam en op jezelf ; accepteren van je lichaam en er voor willen zorgen ; saboterende gedachten herkennen, accepteren en loslaten ; honger en behoefte, hoe voelt dat en wat is het verschil? ; hoe voelt het om gezond te eten? ; hoe voelt het om een gezond gewicht te hebben? ; het weer kunnen en mogen genieten van eten ; onderzoeken van mogelijke valkuilen, hoe ga je daar mee om? ; enz …


Het streven is om samen met jou te werken aan al deze punten, in een tempo dat bij jou past. Er is ruim aandacht voor alles wat je op je weg naar je doel tegen komt. Het herstellen van of het leren leven met een eetprobleem is een proces dat tijd kost en wat bij iedereen anders verloopt. Naomi loopt naast je op je weg en begeleidt en ondersteunt je waar mogelijk.


In de meeste situaties is samenwerking met een psycholoog of psychiater en (huis)arts wenselijk, bij een eetstoornis is deze noodzakelijk.

 

Vanaf maart 2019 is Naomi werkzaam bij Team Eetstoornissen van GGZ Breburg. Ze is daar betrokken bij de deeltijdbehandeling die wordt aangeboden in Tilburg. 

 

 

Contact